1611 poze   28144 vizite

Yin si Yang

Prin simbolul Yin si Yang chinezii denumesc echilibrul absolut. Este armonia perfecta dintre zi ( Yang) si noapte (Yin), dintre viata (Yang) si moarte (Yin). Simboul grafic al acestor 2 forme de energie este Tai Chi. Acest cerc simbolizeaza originea vietii, in care Yang reprezinta nastrea iar Yin moartea.

In cultura orientala, indifernt ca este vorba despre arta, medicna, filozofie sau matematica, totul se clasifica in functie de aceste doua concepte. Ambele forte, atat Yin cat si Yang au atat aspecte bune cat si rele. De aceea semnul a lui Yin nu trebuie inteles in sens negativ ca si malefic, la fel cum ( ) a lui Yang nu inseamna dezirabilitatea totala.

Semnul influenteaza doar modalitatea de actiune a persoanei. Astfel cineva nascut sub semnul ( ) este predestinat spre activitate si spontaneitate. A-si gasi ehilibrul inseamna a actiona in consecinta; a-si asuma rolul de initiator si lider. Persoanele nascute sub semnul (-) resimt confortul in actiunile pasive si neagresive. Sunt intuitive si reflexive si trebuie sa-si asume rolul de ganditor/negociator pentru a-si gasi echilibrul.

Yin si Yang apar alternativ cu acelasi element (unul din cele 5: lemn, foc, pamant, metal, apa), in combinatie cu cele 12 semne zodiacale. De exemplu, Yang ( ) se impereheaza mai intai cu elementul Lemn pentru Sobololan 1984. In anul imediat urmator, cel al Boului 1985, forta Yin (-) se va combina cu acealsi element, Lemnul, pentru a echilibra forta Yang. De aceea intr-un ciclu de 12 ani exista doar 6 modificari de elemente, pentru ca fiecare dintre cele 5 trebuie sa apara de doua ori. O data in starea Yang ( ), si apoi in starea Yin (-).

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.